SÅDAN KOMMER DU I GANG​

Du tilmelder dig undervisningen i A2B Køreskole ved at udfylde og sende tilmeldingsblanketten her på hjemmesiden.
 

Du kan begynde undervisningen, når du er 16 år og 9 måneder.

Undervisningen i teori er det første
Kort efter tilmeldingen vil Abdi kontakte dig, og han fortæller dig, hvornår du kan begynde. Undervisningen i teori er noget af det første, du skal klare. Typisk skal du have 10 teoriaftener med en aften om ugen i 10 uger.  Det foregår den samme aften i hver uge. Allerede ved tilmelding kan du se, hvilken aften, der er tale om.

 

Undervisningen i teori foregår i hold med 12 elever, og normalt starter der et nyt hold hver 6. uge. Abdi laver et skema til dig, så du kan se, hvornår du skal til teoritimer.  Køretimer kan I ikke aftale på forhånd. Det aftaler I fra uge til uge.

Vælg en periode, hvor du ikke har travlt med andre ting.

Inden du begynder, er det en god ide at sikre dig, at du står foran en periode, hvor du ikke har andre vigtige opgaver på skole eller arbejde. Det er vigtigt, at du kan bruge den tid og de kræfter på kørekortet, som der er brug for.

kørekort 17 år

17 ÅRIGE REGLERNE

1. 17-årige bilister skal ledsages af en voksen, som er mindst 30 år gammel, med kørekort og mindst ti års erfaring som bilist.

2. Den voksne ledsager må ikke selv have fået hverken betinget eller ubetinget frakendt sit kørekort i løbet af en tiårig periode.

3. Den voksne ledsager skal selv være i stand til at køre bil og må altså ikke være beruset.

4. 17-årige skal, lige som 18-årige skal det i dag, have bestået både teori og praksis, inden de kan få deres kørekort udleveret.

5. De unge vil kunne begynde at tage kørekort 16 år og  9 måneder.

6. 17-årige skal følge færdselsloven på lige fod med alle andre.

 

Samtykkeerklæring

Begge forældre eller den der har forældremyndigheden skal underskriver en samtykkeerklæring for at man må tage kørekort som 17 årig.